Whatsapp icon

Hoe schrijf ik de eerste blog voor mijn website? Awesome Logo TADA

Hoe schrijf ik de eerste blog voor mijn website?

Yes! Je hebt een eigen website waar je weken- of maandenlang aan gewerkt hebt. Daarnaast heb je een goede strategie bedacht, genoeg content verzameld en een advertentie of marketingplan opgesteld (met of zonder hulp van TADA ). Maar wat dan? Je kan bijvoorbeeld een blog gaan schrijven, over hoe je je website zo hoog mogelijk in Google krijgt. Hoe je dit doet, dat ga ik je nu vertellen.

Hoe begin ik?

Als je kijkt naar de top 10 blog zoekresultaten, dan hebben ze allemaal gemiddeld 2000 woorden. Dit is natuurlijk ‘’gemiddeld’’. Ook als je blog maar 500 or 1000 woorden heeft kan het gewoon een goed blog zijn. Het draait tenslotte om de inhoud. Voordat je daadwerkelijk begint is het goed om een inhoudsopgave te maken, schrijf in steekwoorden op wat je in je blog wilt verwerken. Dit geeft overzicht en hierdoor wordt het makkelijker om te gaan schrijven.

Denk bijvoorbeeld vanuit vragen van je potentiële bezoeker. Zij zijn uiteindelijk degene die het moeten lezen. Wees daarom ook zeker niet bang om waarde te geven aan je potentiële bezoeker. Je kunt beter een blog schrijven over iets wat je liever niet deelt omdat je denkt dat ze het gaan kopiëren, dan dat je iets totaal zinloos schrijft. Kwaliteit gaat immers boven kwantiteit.

Om de aandacht van de potentiële bezoeker erbij te houden is het slim om niet één hele lap tekst neer te zetten. Maak in plaats daarvan gebruik van afwisseling in de vorm van video’s, bewegend beeld, foto’s of quotes. Hierdoor wordt het meteen een stuk aantrekkelijker om te lezen. 

Image

Geen tijd?

Stel je voor dat je totaal geen zin of de tijd ervoor hebt om een blog te schrijven, dan zijn er altijd nog een paar andere manieren. Je kunt op zoek gaan naar gastbloggers of content inkopen van content schrijvers. Mocht je nou wel wat tijd hebben, maar nog steeds geen zin in een blog schrijven? Dan kun je altijd iemand interviewen die iets waardevols te vertellen heeft voor jouw doelgroep.

Awesome! Je blog is af. Hoe zorg je er nou voor dat jouw website of blog bovenaan in Google komt te staan? Met deze SEO tips kom je zeker een heel eind.

Tips

Lokale SEO

Om gevonden te worden in Google én in Google Maps is het handig om de adresgegevens van je bedrijf op de website te hebben staan. Daarbij is het slim om je website semantisch op te maken.

Hiermee bedoel ik stukjes code toevoegen op verschillende plekken van je website. Hierdoor leg je als het ware aan Google uit wat dat stukje tekst betekent. Denk bijvoorbeeld aan je adrescode. 

Verder kun je een Google+ bedrijfspagina aanmaken. Het is belangrijk om deze pagina rijk aan relevante informatie te maken. In de code van je website zet je vervolgengs de URL-link van je Google+ bedrijfspagina. Ik hoop dat dit je geholpen heeft bij het schrijven van je eerste blog of om jouw website zo hoog mogelijk bij Google te krijgen. Mocht je hulp nodig hebben horen wij het graag!

glasses

Let's do something awesome together.

Awesomize_>